Κοινωνική δράση

Ενθαρρύνουμε ανελλιπώς τους μαθητές να σκέφτονται περιβαλλοντικά με το να τους παροτρύνουμε να ανακυκλώνουν και να σέβονται το πράσινο. Με τα υλικά που χρησιμοποιούμε μέσα στη χρονιά για την κατασκευή χειροτεχνιών μαθαίνουν πώς να αξιοποιούν πράγματα, που αλλιώς ενδεχομένως θα πέταγαν, προκειμένου να εκφραστούν δημιουργικά.

Με μεγάλη χαρά συνεργαζόμαστε επί σειρά ετών με το Χαμόγελο του Παιδιού και τον τομέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου προκειμένου να εξασφαλίσουμε ίσα δικαιώματα στην εκμάθηση ξένων γλωσσών για όλα τα παιδιά που το επιθυμούν ανεξαρτήτως οικογενειακού και οικονομικού υπόβαθρου.

Fun at school – Διασκέδαση στο σχολείο

Θεωρούμε δεδομένο πως ο χώρος του σχολείου πρέπει να συνδυάζει γνώση αλλά και διασκέδαση προκειμένου οι μαθητές να προσέρχονται με ευχαρίστηση και όχι με αίσθημα βάρους λόγω των μαθητικών υποχρεώσεών τους. Έτσι λοιπόν κάθε χρόνο διοργανώνουμε μια σειρά εκδηλώσεων που σκοπό έχουν να διασκεδάζουν τα παιδιά με την ψυχή τους αλλά ταυτόχρονα που να τα βάζουν στη διαδικασία του να χρησιμοποιούν τις γνώσεις τους μέσα από κάτι που τα ευχαριστεί.

  • Τον Δεκέμβριο κάνουμε Χριστουγεννιάτικη γιορτή με τραγούδια και ποιήματα στις γλώσσες που διδάσκουμε. Επίσης, ετοιμάζουμε χειροτεχνίες με ευχές των γιορτών στη γλώσσα που διδάσκεται ο κάθε μαθητής.

  • Επόμενη αφορμή για ξεφάντωμα ιδιαίτερα αγαπητή από μικρούς και μεγάλους μαθητές το αποκριάτικο πάρτυ μας με σνακς, αναψυκτικά πολύ χορό και διασκεδαστικά παιχνίδια!

  • Ενδιάμεσα στη χρονιά δουλεύουμε χειροτεχνίες για να θυμόμαστε και να τιμούμε και άλλες γιορτές όπως το Πάσχα, η γιορτή της μητέρας, ο ερχομός του καλοκαιριού κτλ.

  • End of year show. Στο τέλος της χρονιάς καθιερώνουμε μια γιορτή-παράσταση με θεατρικά δρώμενα τραγούδια και γιατί όχι, χορό. Συμμετέχουν όλες οι τάξεις με ενθουσιασμό.