ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 • Τα μαθήματά μας ξεκινούν πάντα περίπου 10 ημέρες μετά τα σχολεία προκειμένου οι μαθητές να προσαρμοστούν πιο ομαλά στις μαθητικές υποχρεώσεις τους μετά από τις διακοπές.
 • Τα μαθήματα πραγματοποιούνται κανονικά μέχρι το τέλος Μαΐου. Η ύλη κατά κανόνα ολοκληρώνεται νωρίτερα προκειμένου να υπάρχει χρόνος για επαναλήψεις και οι μαθητές που έχουν εξετάσεις στο σχολείο να μην επιβαρύνονται όσο γίνεται με καινούργια δεδομένα το διάστημα εκείνο.
 • Για τους μαθητές που είναι σε τροχιά εξετάσεων προστίθενται πάντα μετά τα Χριστούγεννα και μέχρι το πέρας των εξετάσεων αυτών 2 επιπλέον ώρες διδασκαλίας ενισχυτικές χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Οι υποψήφιοι εξετάσεων δοκιμάζονται ολόκληρη τη χρονιά σε εβδομαδιαία χρονομετρημένα τεστ προσομοίωσης προκειμένου να αξιολογείται συνεχώς η απόδοση τους.
 • Για τα παιδιά 5 και 6 ετών (νήπιο και Α! Δημοτικού) προσφέρουμε δωρεάν το πρόγραμμα Pre-Junior που είναι ωριαίο ή 1 ώρα και 30 λεπτά ανάλογα με το δυναμικό της τάξης. Τα παιδιά εξοικειώνονται με την αγγλική γλώσσα σιγά- σιγά και μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες προκειμένου να αγαπήσουν το αντικείμενο χωρίς το βάρος της μελέτης που οι επόμενες τάξεις επιφέρουν. Στην τάξη αυτή γίνονται δεκτά και μικρότερα παιδιά ή και παιδιά Β! Δημοτικού εφόσον ο γονέας-κηδεμόνας το επιθυμεί.
 • Για τους μαθητές Junior A και Junior B διοργανώνουμε τριμηνιαίους διαγωνισμούς που σκοπό έχουν να ενθαρρύνουν την άμιλλα ανάμεσα στα παιδιά παροτρύνοντας τα ταυτόχρονα να μελετούν όσο το δυνατόν περισσότερο προκειμένου να διακριθούν και να βραβευτούν.
 • Οι μαθητές που παρακολουθούν μαθήματα επιπέδου INTERMEDIATE (D Senior) είναι υποψήφιοι για υποτροφία με το πέρας της σχολικής χρονιάς. Εφόσον πληρούν με την απόδοσή τους συγκεκριμένες προϋποθέσεις μπορούν να εγγραφούν κατευθείαν την επόμενη σχολική σεζόν στο επίπεδο Β2 (Lower) χωρίς να παρακολουθήσουν καν ενδιάμεσα προπαρασκευαστικά μαθήματα. Αυτό σημαίνει πως οι μαθητές κερδίζουν μια χρονιά διάβασμα και οι γονείς-κηδεμόνες μια χρονιά δίδακτρα καθώς αποφεύγουν το ενδιάμεσο επίπεδο Β1 (Pre-Lower).
 • Στο σχολείο μας λειτουργεί δανειστική βιβλιοθήκη με λογοτεχνικούς τίτλους για όλα τα επίπεδα. Οι μαθητές ενθαρρύνονται να διαβάζουν «εξωσχολικά» αγγλικά κείμενα κάτι που τους βοηθά στην καλύτερη κατανόηση των κειμένων γενικότερα χωρίς να δεσμεύονται από το λέξη προς λέξη μετάφραση και βελτιώνουν ταυτόχρονα τον γραπτό και προφορικό τους λόγο.
 • Κατά τη θερινή περίοδο πραγματοποιούνται μαθήματα είτε εντατικά, για όσους επιθυμούν να επισπεύσουν το να περάσουν στο επόμενο επίπεδο, ή ενισχυτικά – επαναληπτικά, για όσους δεν απέδωσαν ιδιαίτερα καλά την προηγούμενη σχολική χρονιά ή για όσους απλά θέλουν να διατηρήσουν την επαφή με τη γλώσσα.
 • Προσφέρουμε προγράμματα εκμάθησης για ενήλικες προσαρμοσμένα στις ιδιαιτερότητες, τα ζητούμενα και τις δυνατότητες του καθενός με ευελιξία στις ώρες διδασκαλίας .
 • Προσφέρουμε επίσης μαθήματα συντήρησης για μαθητές που έχουν πάρει πτυχίο στα αγγλικά ανεξαρτήτως επιπέδου και απλά θέλουν να διατηρήσουν την επαφή με τη γλώσσα οργανωμένα και μεθοδικά.
 • Οι μαθητές όλων των επιπέδων ανεξαιρέτως αναλαμβάνουν μέσα στη χρονιά να φέρουν εις πέρας μια εργασία (theme project) που περιλαμβάνει α) τη συγκέντρωση στοιχείων πάνω σε ένα θέμα που ορίζεται ως θεματική ενότητα της κάθε τάξης β) την παρουσίαση των στοιχείων σε κείμενο και γ) την εικονογράφηση /γραφική παρουσίαση του θέματος αυτού. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας οι εργασίες εκτίθενται στους χώρους του σχολείου μας.
 • Προβάλλουμε μέσω DVD αγαπημένες ξενόγλωσσες ταινίες που κάνουν τα παιδιά να νιώθουν σα να χαλαρώνουν σπίτι τους με τους φίλους τους ενώ όμως βρίσκονται στην τάξη τους και εξασκούν συνειδητά ή μη τα όσα μαθαίνουν.
 • Προς το τέλος του κάθε μαθήματος δίνουμε επιπλέον ασκήσεις σε όλους τους μαθητές προκειμένου να εξασκηθούν σε διαφορετικές θεματικές ενότητες εφαρμόζοντας τα όσα μαθαίνουν.
 • Το εκπαιδευτικό μας υλικό είναι κάθε χρονιά πολύ προσεκτικά επιλεγμένο έτσι ώστε να προσφέρει το καλύτερο δυνατό σε επίπεδο γνώσεων αλλά και να είναι θεματικά ευχάριστο. Είμαστε εναντίον της χρήσης περιττών συμπληρωματικών βιβλίων που κοστίζουν χωρίς να προσφέρουν κάτι το αξιόλογο (full components pack) και συνεργαζόμαστε με πολλούς διαφορετικούς εκδοτικούς οίκους ταυτόχρονα κάτι που μας δίνει την ελευθερία του να διαλέγουμε μέσα από μια μεγάλη ποικιλία υλικού αυτό που πραγματικά μπορεί να βοηθήσει μια τάξη μεικτών δυνατοτήτων.